top of page
  • Foto van schrijverRoel Corsmit

Extra service en de juiste nazorg bij zonnepanelen

Wanneer je met je bedrijf van plan bent om zonnepanelen te laten installeren, is het ook van essentieel belang om extra in te zetten op monitoring, onderhoud en optimalisatie achteraf. Het is namelijk mogelijk dat je zonnepaneleninstallatie niet de beoogde hoeveelheid stroom opwekt die aanvankelijk werd vooropgesteld. We sommen de verschillende mogelijkheden qua service en nazorg graag even voor je op.



Monitoring van je zonnepanelen

Is één (of meerdere) van je zonnepanelen defect? Of is er een probleem met de aansluiting van je installatie? Dankzij 24/7 monitoring van je zonnepanelen herleid je potentieel stroomverlies tot een minimum. De werking en het rendement van je zonnepanelen worden nauwgezet opgevolgd en er wordt onmiddellijk ingegrepen bij een defect of storing. Je ontvangt ook geregeld een opbrengstverslag.


Nog een extra voordeel? Alle installaties die door Zeco werden uitgevoerd, worden aan een digitaal systeem gekoppeld. Op die manier kunnen wij als installateur, de producent, maar ook jij te allen tijde alles netjes opvolgen in de app. Zo ben je er zeker van dat je zonnepanelen op niveau blijven presteren.


Herstelling bij defecten

Wijst er iets in de monitoringapplicatie op een defect of foutieve werking? Dan wordt er binnen zo snel mogelijk ingegrepen en een interventie gepland.


Tijdens het monitoren zien we ook al of er

  • één of meerdere zonnepanelen niet naar behoren functioneren;

  • een probleem is met het rendement;

  • iets mis is met de kabels of aansluitingen.

Je kan dus op beide oren slapen: zelfs na installatie staan onze zonnepanelenexperts je bij zodat je zonder zorgen kunt genieten van een optimaal rendement.


Optimalisatie van je zonnepaneleninstallatie

Bij Zeco werken we uitsluitend met zonnepanelen die over een beperkte lineaire degradatie beschikken. Dat wil zeggen dat de panelen die wij installeren een optimaal rendement garanderen, over de jaren heen.


Is je omvormer versleten? Of ben je van plan uit te breiden met je bedrijf? Ook dan is er steeds ruimte voor optimalisatie om in al je energiebehoeften te kunnen blijven voldoen.

Onderhoudscontract

Voor (middel)grote onderneming voorziet Zeco ook in vaste onderhoudscontracten op maat. Deze contracten omvatten

  • (preventief) onderhoud;

  • reiniging van omvangrijke installaties, eventueel in industriezones;

  • 24/7 monitoring en interventies;

  • herstellingen van eventuele gebreken en defecten.

Analyse

Heb je nog geen zonnepanelen en wil je graag even bekijken wat de experts van Zeco je kunnen bieden? Voor elke klant afzonderlijk gaan we uit van specifieke noden en wensen. We komen langs om je bedrijfssite grondig onder de loep te nemen en stellen een analyse op van de mogelijkheden, op basis van de infrastructuur van je bedrijf.


Heb je op voorhand al een budget in gedachten dat je liever niet wilt overschrijden? Geen probleem, ook hier houden we rekening mee bij het opstellen van onze offerte, zodat we je een optimaal rendement kunnen garanderen dat precies binnen je budget valt.


Een vraag of graag meer informatie?

We staan je met veel plezier te woord, of je nu reeds klant bent of nog bezig bent met het vergaren van de nodige kennis rond PV-installaties. Laat ons iets weten, we helpen je van A tot Z verder en staan je bij in al je vragen.

 

Overweeg je om zonnepanelen voor je bedrijf te installeren?

We hebben alle belangrijke aandachtspunten verzameld in één whitepaper. Van plaatsing, over beschikbare steunmaatregelen tot monitoring.



bottom of page