top of page
  • Foto van schrijverGeert Corsmit

Zonnepanelen monitoren: altijd actuele informatie

Het is altijd een goed idee om te kiezen voor zonnepanelen om je energieverbruik op te vangen en te genieten van een groen alternatief. Maar het is erg belangrijk dat de werking van je zonnepanelen nauwkeurig wordt opgevolgd. Zo ben je er altijd zeker van dat ze optimaal presteren. In dit artikel ontdek je waarom dat zo belangrijk is en hoe Zeco helpt om jou van het beste rendement te laten genieten.



Wat als zonnepanelen niet gemonitord worden?

Waarom zou je zonnepanelen monitoren? Simpel: om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken en ze optimaal renderen. In veel gevallen merken we dat de panelen van klanten niet worden opgevolgd, en fouten dus ook niet of pas veel te laat gedetecteerd worden. En op die manier kan je dus heel wat geld mislopen.


Een voorbeeld:


Een klant die enkele jaren geleden een PV-installatie liet installeren contacteerde ons voor een check-up. Daarbij bleek dat maar één vierde van de PV-installatie naar behoren werkte, en dat 3 jaar lang: een rendementsverlies van maar liefst 23.000 kWh. Om het energieverbruik op te vangen, betaalde de klant elk jaar 7500 kWh (aan € 0.25 per kWh), omgerekend zo’n 5700 euro, te veel. Samengeteld met het verlies aan premies betekende dit dat deze klant maar liefst 17.000 euro heeft misgelopen!​


Om hen te helpen, geven wij onze klanten daarom een (half)jaarlijkse grondige check-up die hen heel wat kan besparen. Maar daarnaast worden de zonnepanelen natuurlijk ook gemonitord: zowel wij als de leverancier houden vanop afstand de prestaties van jouw panelen in het oog.


Waarom zonnepanelen monitoren?

Niet voor niets zit zonnepanelen monitoren bij in onze service. Juist opvolgen van installaties zorgt er namelijk voor dat:

  • Er meteen gedetecteerd wordt als één of meerdere panelen niet of niet goed genoeg functioneren:

  • We meteen zien of er een probleem is met het rendement;

  • We kunnen controleren of alle kabels en verbindingen nog juist werken;

  • We bij een defect of fout meteen een interventie kunnen inplannen.

Wanneer we jouw zonnepanelen installeren reken je dus op de beste service na verkoop: wij blijven het rendement van je installatie in het oog houden.


Kies je voor een onderhoudscontract?

Voor onze professionele klanten voorzien we ook in vaste onderhoudscontracten op maat. Die bestaan (bijvoorbeeld) uit de volgende diensten:

  • Reiniging: zeker voor grote installaties (al dan niet in industriezones) is dit noodzakelijk.

  • Monitoring: vanop afstand volgen wij de werking en het rendement van jouw installatie op. Je ontvangt ook steeds een opbrengstverslag.

  • Herstelling: gebreken die er zijn worden opgelost.

Kiezen voor Zeco: alle voordelen

We staan altijd klaar om je volledig te ontzorgen wat jouw zonnepanelen betreft. Als klant reken je op de volgende voordelen:

  • Service op maat van jouw noden en wensen, voor minder gaan we niet.

  • Installaties worden altijd perfect uitgevoerd.

  • Zonnepanelen monitoren vanop afstand: zo blijf je zeker dat je installatie presteert.

  • Problemen of defecten sporen we snel op. Daarna plannen we zo spoedig mogelijk een interventie in.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem snel contact op, dan komen we graag langs voor een grondige analyse.

 

Overweeg je om zonnepanelen voor je bedrijf te installeren?

We hebben alle belangrijke aandachtspunten verzameld in één whitepaper. Van plaatsing, over beschikbare steunmaatregelen tot monitoring.



bottom of page